Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού

 

 

 

Στο ύψωμα "καψαλός", σε μια πευκόφυτη πλαγιά απέναντι από τον οικισμό, που οριοθετείται από τη βαθιά χαράδρωση του "Μεντυμένου", υπάρχει το πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού σε έκταση 20.000 τ.μ.

Οι σύγχρονες και υψηλών προδιαγραφών αθλητικές εγκαταστάσεις του (ανοιχτό κολυμβητήριο, γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις) φιλοξενούν ομάδες και αθλητικές αποστολές απαιτήσεων.

 

Στον ίδιο χώρο διεξάγεται κάθε Αύγουστο το Camp, με επίλεκτους εφήβους καλαθοσφαιριστές, μια σημαντικότατη αθλητική εκδήλωση που έχει καταστεί θεσμός πια για τον Κολινδρό.

Σ' αυτό το φυσικό θέλγητρο, απ' όπου αγναντεύεις το Θερμαϊκό, υπάρxει επίσης ξενοδοχειακή μονάδα, εστιατόριο και αναψυκτήριο, που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου ιδίως κατά τους θερινούς μήνες. Είναι μια όαση δροσιάς και ηρεμίας, που σε απολυτρώνει από τη βασανιστική καθημερινότητα, την ταραγμένη από τους θορύβους, το άγχος και τις υποχρεώσεις της ζωής.Στο ανατολικό άκρο της πλαγιάς υπάρχει, τέλος, ένα μικρό ανοιχτό θέατρο που υποδέχεται πολιτιστικές εκφράσεις της τοπικής και εθνικής παραγωγής. Ιδιαίτερα οι εκδηλώσεις του Αυγούστου, με την πανσέληνο να καθρεφτίζεται στα γαλανά νερά του Θερμαϊκού, δίνουν άλλο χρώμα και άλλο νόημα ζωής.

Το 1997 ξεκίνησε η διοργάνωση του "Camp Κολινδρού". Το camp διοργανώνεται στην πόλη του Κολινδρού τον μήνα Αύγουστο κάθε έτους. Από το 1997 έως το 2001 το Camp διοργανώνονταν από την ΕΟΚ την ΕΚΑΣΚΕΜ και τον Δήμο Κολινδρού. Από το 2002 το camp έγινε διεθνές και διοργανώνεται από την FIBA Europe, την ΕΟΚ την ΕΚΑΣΚΕΜ & τον Δήμο Κολινδρού. Στο Camp συμμετέχουν Έλληνες αθλητές υποψήφιοι για την Εθνική Ομάδα Παίδων και Ξένοι αθλητές από χώρες της FIBA Europe. Στους αθλητές διδάσκονται στοιχεία ατομικής τεχνικής βάσει ειδικού προγράμματος που εκπονεί η Επιτροπή Ανάπτυξης της Ε.Ο.Κ. εκμεταλλευόμενη τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Κολινδρού.
Advertisement

Κ ο λ ι ν δ ρ ό ς